Saturday, July 4, 2009

<< TAG LAGI....>>


Minggu ni mmg minggu sibuk sy...tersangat busy dgn asemet, thesis n presentation...but, sy dpt harunginya dgn baik...tapi penat xabis lagi nih...so saja nk post pasal tag ni...

Tag ni dapat dari sis julia a.k.a sahabatmusleem...akak2..kt bg dia tag, xmau jawab!!huhu...tp xpe..sy akn jawab tag akk ni...



Rules And Regulation: Adalah baik sekiranya anda menulis 25 perkara yg org xtau semasa kecil anda. dihujung entry, anda harus memilih 5 org utk ditag. Anda amat bertuah jika ditag saya sbb sy ingin tau lebey lanjut tentang zaman comel anda dulu..



~penawar yang berseri~

1. As usual, anak sulong so panggil la kakak…de gak panggil along..tp sepupu n nenek belah abah panggil kakak eyah (xtau nape)

2. Ummi nak anak laki sebenarnya, tp yg lahir p’puan..so perangai ni faham2 la ek! Mcm laki beb! Tapi still maintain cute…

3. Abah kt aku takut ayam! Hahaha..abah just tunjuk pic ank ayam je kat aku tp aku nangis (dlm umo 2 o 3 thn kot)..tp I suka mamam ayam -lol :)

4. Penah gaduh ngn angah time umo 5 o 6 thn, then pak njang bagi aku kt angsa ke itik ntah(lupa)…jerit n nangis kuat2!!

5. Ada lelah….masuk wad lama gak!!memandangkan kami adik beradik lahir setahun sorang, so tuk tak susahkan ummi, angah dok temankan aku kt hospital..tido 1katil..cian angah!time tu mmg leh katakn ktorg ni kembar..

6. Rambut pendek cm laki…tp mmg dah pakai tudung dari kecik..cuma kdg on off jew...

7. Baju angah baju aku gak…ktorg share baju tp aku xsuka pakai baju!rimas!short pants je..

8. Suka peluk bantal busuk & isap botol susu!!

9. Masa dok kt taman, aku ramai geng laki..apalagi ajak angah, main kejar2, masuk hutan,main kt taman permainan n mcm2 lah!! Time masuk hutan tu, selagi xptg, xbalik…so abah tgu ngn rotan o umi pgl balik..

10. Penah kena kejar ngn arwah nenek kwn aku kt taman cz aku, angah n cucu2 dia main sampai xingat dunia. Nenek ni siap kejar kami 1taman bawa rotan..Penah kena kejar gak ngn anjing…LLLLLLLAAAAAAAAAAARRRRRRRIIIIIIII

11. Penah main pisau cukur abah…tgk2 tgn dah luka..hahaha

12. Ummi kt aku suka punggah baju…penat ummi kemas balik..

13. Suka kacau adik aku sampai nangis then pujuk balik n kacau balik…hahaha!! Geram n suka tgk dorg nangis!!!

14. Umo 9 thn dah pandai pegang soleh(baru lahir),tlg ummi mandikan soleh yg lembek n lembut time tu…

15. Dari kecik mmg dah tlg ummi wt keje dapur o pape jelah yg boleh ditolong…aku kn SULONG!!

16. Penah aku pegang soleh n bawa dia kt computer, ntah cm ne, tetiba dia jatuh sampai dahi dia luka n berdarah!!..now de parut kt dahi soleh…SORRY SOLEH!!

17. Selalu kena sebat ngn abah klu xjaga adik ngn elok…xpn klu aku nakal sgt…

18. Suka takutkn makcik2 yg de kt masjid bl dorg pulang dari msjid..dulu umah dekat ngn msjid!

19. Penah tampar dak laki cz ejek atok aku..penah sound n cakap kuat2 kt dak laki yg suka kacau aku n buli adik aku…AKU NI PEMBELA ADIK2…SELALU INGAT PESAN ABAH “JANGAN MULAKAN PERGADUHAN DULU”…sape yg kacau n mula dulu…siap korg!!!

20. Suka main basikal…ronda2 kg..Penah curik buah orang, masuk parit tgkap ikan, main tarzan….

21. Suka curik mkn time puasa, sapu mentega n gula kt roti n mkn kt luar..tp Alhamdulillah darjah 4 mula puasa penuh cz ummi kata sape puasa penah dpt KFC (mkn sorg)

22. Masuk taekwondo darjah 5 n penah ajak kwn gaduh..hehe..1 lagi partner sparring aku dak laki….dia sakit n aku pn sakit…

23. Suka baca buku,main lego n bina objek..aku sgt kreatif…penah baiki tempat vcd sampai OK!

24. Takut momok tp nak tau pe aku buat?? Sebelum tido, aku pk semua jenis hantu yg de dlm dunia or yg penah aku baca or dengar,aku bayangkan…then baca 3 qul n surah dhuha..alhamdulillah…darjah 4 pandai tdo sendiri dlm gelap :)

25. DEGIL, GARANG N BANYAK CAKAP..TP AKU KWN YG BAIK…

~5 orang yang nak di tag adalah POWORKZS, SURAYA, ROSNIZA, LADY ELL & FATIMAH~
##SELAMAT BERCUTI MID SEM BUAT WARGA KUIS. TO MY ALL CLASSMATE, INGAT THESIS AE...SIAPKAN ##

5 comments:

Filzah Al Safi said...

Salam sis..
huhu..
comel je kan ms zmn kcik2 dlu..
ntah pape onar yg kte bt..
tpi sis ngn angh la y bnyk kne..cian sis..
btw, sis dah lahir dlu dr me..
so..jz 1 2 say..
thanks 4 being my lovely sis..
jz u..no need other sis..uwaaaa T_T
miz u so much..
ttbe jd sedey pl..
k..daa..

~ Lady ell ~ said...

adik..bnyk nya nk jawab.nnt akak try lh buat eh.apa2 pun mekasih bg tag nih.itu tanda kasih sayang dik. :P

amboi...dahsyat jugak kamu ni ekk.garang tu abah kamu...kalau tk garang susah nk jadik org dik...syukur dapat abah mcm abah kamu tu..mesti kamu happy family dgn adik beradik yg ramai...:)

fatimah said...

assalamualaikum..
hehe..makaseh sbb sudi tag..
(^__^)V

Brilliant Marjan said...

filzah al safi>>
wslm dear..
tu la korg..xpasal2 kena sebat..haha
huhu..ur most welcome dear..
i know, me the only sis tht u have..luv u dear..

lady ell>>
yup,adik mmg syg akk..:D
betul kak..mmg jadi org..alhamdulillah,mmg hepy ngn family sy..amin..
parents skang xde dah nk wt cm tu lg..manjakn adelah..

fatimah>>
wa'alaikumsalam..sama2..tnx sudi jawap! :)

.:Khalifatun Khairiah:. said...

Salaam sis..

Erk..nakal nyer akak yerk..

Skang nakal lagi dop?

hihii..