Tuesday, October 20, 2009

~CERITA VIVA~

Salam semua..

Alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar. Saya xtau nak mula dari mane tp sy cerita serba ringkas la ae pasal VIVA sy. Sape yg penah wt tesis ni tau la pe VIVA tu. Tapi nk cite gak pe VIVA ni. Biasenyer VIVA ni dibuat tuk m’huraikan hasil dapatan kajian yg telah dilakukan dlm bidang yg dikaji. Ia adalah hasil terbaru daripada pihak penulis yg m’buat kajian t’hadap sesuatu yg ingin dikaji. Maknanyer projek ilmiah la. Student yg buat degree atau master yg akn wt VIVA ni. Depend on university or kolej ae..

Pada hari yg ditunggu, 6 Oktober 2009, sy m’bentangkan hasil kajian sy “HOW EFFECTIVE IS E-BANKING IN PERSONAL TRANSACTION – PERSPECTIVE OF EMPLOYEE AT TNB, PETALING JAYA”. Sepatutnya giliran sy pada pukul 11 pagi tapi mula lambat la pulak..Seperti mana yg telah diceritakan dientri lepas,sy dapat melakukan dengan baik..Alhamdulillah..

Dengan itu,setiap pelajar yg sudah VIVA akan diberi masa selama 14 hari tuk membetulkan mana2 kesilapan yg telah dilakukan..masukan mana yg perlu ditambah..Tuk tesis sy, tak de masalah major pn tp ada sikit2 je yg perlu dibaiki..

Jadi, sekali lagi sy terpaksa bersengkang mata nk cari kesilapan dlm research findings sy..adoi..jenuh ler..Sesiapa yg berada disekeliling sy pasti kena tempiasnyer..selagi sy tak dapat cari, sy akan cuba sedaya mampu tuk bertanya pada yg tahu..Thanks a lot to my supervisor, Pn Nazifah..

Boleh dikatakan sy lah org pertama yg siap convert dlm PDF dan burn dalam CD..Jumaat, 16 Oktober 2009, sy dah boleh hantar dah..supervisor sy pn dah puas hati dengan hasil usaha sy..tp..adoi..Pn Hanizah plak minta hard bound tesis sy dan dia bagitau sedikit kesilapan dalam borang pengesahan tesis tu..jenuhnyer..berkampunglah sy kt VISTA, umah kwn sy, Nazihah..TENSION sgt..Nak balik……

Tapi…akhirnya..semalam, 19 Oktober 2009, sy hantar juga tesis sy tanpa hard bound. Lambat siaplah. Mujur dah explain elok2. Actually yg penting hantar CD PDF tu. Lepas hantar tuh, tak tau nk ckp. Rasa bebanan yg ditanggung dah tak de. Saya, Fiza n Kak Asma senyum puas lepas tu..makan sama..tapi sy tak sama tempat ngn dorg..Fiza balik Pahang n Kak Asma balik umah mak dia kt Penang cz suami dia keje luar..bawalah haluan kami..huhu..MISS U

4 comments:

Faarihin said...

Salam.. wah.. kira dah siaplah semua thesis tu yer? wah.. tahniah2.. lepas ni dah boleh rileks2 yer.. hehehe.. (^__^)

Brilliant Marjan@اداويه said...

wslm..yup! alhamdulillah syukur padaNya..tnx dik faarihin ~@

Rileks?adoi..tuk sekejap leh la..tp lelama kang parents sis marah lak..kena keje dik..ada keje 0?bgtau k..

Abgbent said...

Tahniah! sebab dah siapkan tesis tu duhai adikku M@rj@n. Selamat balik kampung heheee

Brilliant Marjan@اداويه said...

Syukran ya Abgbent..
Terharu pulak sy..
(~_^)