Friday, October 23, 2009

~MELAKA ( PART 1 )~

Salam semua..

Seperti yg dijanjikan, sy ingin b’kongsi sedikit cerita sewaktu meronda2 bandar Melaka.. Kalau nk diikutkan sy dah penah pegi waktu time sekolah dlu, tp disebabkan ajakan dan rancangan kwn2 BBAEC 6 yg nk sgt g Melaka, sy tak keberatan nk join.. Memandangkan inilah sem terakhir dan sy pun dah settle hal yg wajib, sy minta izin dari ummi n abah sy..Alhamdulillah dapat join..

Serius, sy tak gemar nk ikut aktiviti budak2 kelas sy, tak tau lah nape..Sy tak kan ikut klu best friend (FIZA) sy tak ikut.. Begitulah sebaliknya.. Tapi tgk keadaan jugaklah..

12 Oktober 2009

Hari yg dinantikan tiba..Ktorg tak buat preparation yg hebat pun..Just last minit..Tga ari tu, K-On n Kak Ta masak menu tuk kami mkn kt Melaka t..Just bihun goreng n megi goreng je..Bawa juga bekalan roti n kacang. Sy ni tlg je mana yg patut cz kt umah Jia. Tak beranilah nak memandai..

Ahli rombongan berjumlah 11org, 7 perempuan dan 4 lelaki..Ktorg pegi ngan 3 buah kete..Actually tak ramai nak pegi cz time ni ktorg semua kena betulkn tesis (lepas VIVA) bg sape2 yg ada teguran..Tetibe ntah cam ne Kak Nor n Jah nk join last minit. Tu yg jadi 3buah kete tu. Kami kena bayar RM50 sekepala tuk makanan, penginapan, minyak kete dll. Pegi pun tak lama, just 2 hari 1 malam.

Sampai kt Melaka dlm pkul 5.30 tak silap. Lagipun kami dah bertolak lewat dari Vista. Tempat 1st yg dicari adalah tempat tido. Cari yg sesuai ngn bajet beb. Nati bayar lebih lagi susah..Akhirnya kata sepakat telah dibuat setelah survey byk tempat dan ktorg setuju tido 1malam kt Klebang Beach Resort. Tempatnyer ok gak! Cantik n selesa. Hero2 kelas sy yg ciput tu suka sgt cz ada kolam renang..Girls tak minat!

Laki dok 1 bilik n girls yg 7 org ni dok 1 bilik..Pandai2 lah nk tido nati cam ne..Kak Ta pilih bilik ni cz katil dia de 2 n double lak tu..so tuk girls, ok lah..hehe. Lepas solat maghrib n bersihkan diri, ktorg pakat ramai2 mkn kt gazebo..Makan bekalan siang
tadi..Alhamdulillah share lah mane yg boleh..Banyak gak..Dayah Kasah pun bawa bekal nugget, chicken ball n kentang goreng..Wah!! Sedap n meriah..

Kebetulan time kami makan nie, rase sejuk menyapa kt muka masing cz cm nak ujan lagi2 dok tepi pantai..Sonoknyer…Plan ktorg lepas nie, nak pegi kt Eye on Melaka, Menara Taming Sari n jalan2 sekitar bandar Melaka..Harap2 tak ujan

Oklah ae..stop sini dulu..penat taip..


 

5 comments:

illa said...

salam kenal..thanks dtg melancong ngeri kami..hihik..Melawat melaka bererti melawat Malaysia...

Brilliant Marjan@اداويه said...

wslm..hehe..sama2.de jg yg sudi kwen tuk trip sy nie..tnx 2 u 2..
Malaysia masih byk lagi tempat2 menarik..cuti2 Malaysia O_o

Brilliant Marjan@اداويه said...

**silap daa..not kwen tp komen..adoi

izakhairi said...

Happy..nye adik sis yang sorang ni dapat gi jalan2.
Sabarjelah tunggu cuti sekolah sis pun nag gi jugak...

Brilliant Marjan@اداويه said...

Alhamdulillah..hehesabar ae sis..umi sy pn guru gak