Saturday, October 24, 2009

~MELAKA (PART 2)~

Salam semua..

Nak sambung cite pegi Melaka lagi.. Lepas makan malam tu, kami pegi naik Eye On Melaka. Mujur bawa kad pelajar, so setiap seorg bayar RM8. Hanya Jah je lupa bawa kad pelajar jadi dia bayar lebih sikit la, RM 10. Pemandangan waktu malam ni cantik gak tp nk snap pic tu tak ok la sgt..huhu..Apa2 pun ktorang ok je. Time ni, org tak ramai mungkin sebab nk ujan n bukan time waktu cuti sekolah. Ada lah dalam 3 o 5 pusingan Eye On Melaka ni..Sy tak ingat sgt.

Then, ktorg pegi tgk kapal peninggalan Portugis tu..Nak naik Taming Sari tak dapat cz dah tutup..hehe..Sempatlah bergambar kt kapal tu..Classmate sy ni semuanya suka bergambar. Maklumlah dorg ni comey2 belaka..ahaks!

Malam ni ktorg banyak ronda2 tgk pemandangan malam je..Lepas tu berhenti jap kat Dataran Pahlawan. Time sy sekolah dulu, kwsan ni padang je n ada kereta lembu tuk bawa kita keliling padang ni. Now, dah tak de dah..Lepas mkn askrem, ktorg balik tuk tdo. Masing2 pun dah letih..

13 Oktober 2009

Pagi ni semua dak pempuan hanya bekfast roti n kerepek jew..Cian kn? Sy lak, mmg tak leh tgl sarapan pagi so, sy sentap dulu..ahaks! Lepas ktorg check out, dorg ni sempat amik pic lagi tu..Macam2!

Tempat 1st yg dituju ari ni adalah Dataran Pahlawan. Kami pegi sekali lagi. Nak tgk A Famosa. Bagi yg 1st time dtg dorg teruja la..Sy n K-On ok je..K-On jadi pemandu pelancong dlm trip kami ni..Lagipun kg dia kt sini.. Semua group kami nak naik beca lagi2 K-On, dia teruja sgt2 nak naik tp sy tak mau cz duit pn tak cukup n tak berminat. Tak tau lah nape..

Agak perut dah nyanyi lagu keroncong, kami pegi lah makan kt food court kt dlm Dataran Pahlawan..cantik gak tempat ni..Sempat gak lah dorg snap pic lagi. Sy pun tumpang sekaki..Sy tak cerewet bab mkn ni so just order nasi ayam biase n air mineral.. Dlm trip kami ni, ada sorg from Cambodia, so dia ni suka nak try makanan yg pelik2..Dia pegi order nasi apa ntah tp ada cendawan. Last2 dia tak mau cz masin. Cian Tin Faizin!! Sempat jugak Faizin ni luah kata dia rase terharu sgt bila kami bawa dia jalan2. Semua pgrm kelas dia ikut..

Kt dalam Dataran Pahlawan ni, ada tempat cenderamata so kami semua tak lepas peluang tuk shoping sakan. Pening gak tgk barang yg dijual. Kak Nor suh sy teman dia cari spek mata tp sampai sudah tak jumpe. Sy hanya beli 2 helai baju bertulisan Melaka, satu t-shirt tgn pendek n tgn panjang. Lawa giler..Pink n red..(~_^)

K lah..stop dulu..tata..


 
 
 
lawa sungguh pic kt atas nie..i suka!!

4 comments:

cendol pulut said...

salam~ waa singgah melaka eh.. mlaka mmg byk tmpat yg best nk melawat.. sayer blaja kt mlaka smpai tak tau nk gi maner(^_^) heheh

Brilliant Marjan@اداويه said...

wslm..
sy tau..kami de singgah tmpt awk tu.tersesat..huhu..nak guna jalan baru tp ntah cam ne g Utem rasanyer..atas bukit kan?

Faarihin said...

salam sis..
wah.. dah naik eye on melaka n taming sari.. bestnya.. saya aje.. tak naik2 agi.. hanya mampu memandang aje.. ajak2 akak2 sy sume tak free agi.. sedey.. tima dia org pi sy plak tak ada.. tak aci betul.. hehehe..
bila nak mai melaka agi?..

Brilliant Marjan@اداويه said...

wslm..
Sis pun xpasti la dik..maybe lps ni g ngn parents or insan istimewa kot! ahaks! *_*