Monday, September 10, 2012

Padah Tiru Video Gangnam Style

El Monte – Sekumpulan penyelamat kolam renang di sini menyangka usaha mereka beraksi menggunakan rakaman video rap muzik Korea Selatan akan mendapat pujian, tetapi sangkaan mereka meleset.
Majikan mereka tidak bersetuju dengan usaha itu dan memecat 14 penyelamat kolam renang berkenaan yang bertugas di sini, minggu lalu.
Diberi tajuk Lifeguard Style, video lebih dua minit itu meniru gaya bintang pop Psy yang mempersembahkan Gangnam Style, rentak sensasi internet tahun ini.Dalam aksi mereka, 14 penyelamat itu memakai pakaian renang merah dan meniru gaya Psy serta menyapu krim kulit sesama sendiri.
Dalam satu aksi yang disiarkan YouTube, seorang daripada mereka menari dengan seorang rakan di celah kangkang.
Disifatkan tak senonoh
Ketua mereka nyata tidak memberi sokongan atau terhibur dengan gelagat mereka dengan menyifatkan ia tidak senonoh dan memalukan, kata salah seorang penyelamat terbabit, Gabriel Gonzalez kepada NBC.
Pihak berkuasa perbandaran pula menjelaskan, kumpulan penyelamat itu bersalah menggunakan harta benda awam termasuk kolam renang dan pakaian mereka untuk kegunaan peribadi, menurut laporan.
Penyelamat terbabit yang mahu bekerja semula di tempat sama sudah mewujudkan laman web di Facebook berjudul Bring Back The El Monte Aquatic Center 14, yang sudah mempunyai 584 peminat dan mendapat tandatangan sokongan hampir sama.
“Kami rasa tidak adil kena pecat menggunakan alasan itu”, kata seorang lagi penyelamat, Alexander Huerta kepada CBS.
Setakat ini, lebih 359,421 sudah menonton aksi penyelamat terbabit di YouTube.

Sumber: MyNewsHub

~ Kuat juga pengaruh yang dibawa Psy. Tapi, saya tak tengok lagi video dia & tak berminat pun. Saya setuju juga penyelamat tu dipecat sebab mereka tak fikir sebelum bertindak..

2 comments:

Ismi Iman said...

assalamualaikum kak..iman bls kunjgn akk.iman xtau nk chat kt mne so iman tepkse bls kt komen akk disini.aah iman d jual kordial habatus sauda mcm kak c`jai punyer 2.kordial 2 la..akk nk ke?if akk nak ley gtau dlm chat box sy.tapi if nk sok n lusa xdpt le cz skun sy d kt kg cz d kematian

syiela said...

ha kan dah kena pecat..... berfikir sebelum bertindak lebih baik