Friday, April 29, 2011

ROYAL WEDDING VS MUMMY'S BIRTHDAY

Assalamualaikum w.b.t.
Orang kata 20 tahun sekali baru dapat lihat peristiwa yang jarang-jarang nak jumpa. Tapi bagi saya tetap sama sebab saya hanya manusia biasa nun jauh di Malaysia. Tak ada papepun yang lain. Hanya mampu tengok pun melalui televisyen.

Berkat hari Jumaat, hari ini juga merupakan ulang tahun kelahiran bonda tercinta yang biasa saya panggil Ummi @ Datin Nor. Glamour ye ayat last tu. Apapun, Ummi, Engkaulah Ratu hatiku.... Kalah ratu lain. Ok!

Pagi tadi nak pergi kerja, hujan boleh tahan. Saya tak sempat salam Ummi. Just buat lambaian tangan je sebab tangan penuh dengan segala barang. (-_-) Alasan ke tu?

Hati tetap terkilan.. Namun sempat bagi pesanan ringkas 
"Selamat Hari Lahir, Ummi. Akak minta maaf atas salah silap akak. May Allah bless U. Moga penuh dengan love antara kita."
Ketika itu, hanya ayat di atas yang sempat ditulis. Banyak nak cakap tapi cakap kat rumah jelah. Ummi cuma balas "Tq". Aik..simple je..

Then, Abah pula hantar sms, Ummi merajok sebab Abah lupa hari ni hari apa...Sweet je (sebab Ummi merajuk)...Ummi memang dah buat lagu dah..

Nak dipendekkan cerita, Abah beli kek birthday, jelly kelapa, cheese tat untuk Ummi sebagai tanda memujuk Ummi yang tengah pura-pura merajuk. So sweeeeeeeeeeeeeeeeeeeeettttttttttttttttttttttttttttttttt.....Lucu beb...

Apapun, i loooooovveeee my Mom and my Daddy.. Happy ever after. Ameen. Best tengok pasangan emas yang loving couple ni.. Moga anakmu ini mengikut jejak kebahagiaan, kecekalan dan ketabahan yang dimiliki oleh sang Raja dan Ratu, Abah dan Ummi.[tak sabar nak jelajah dunia...]

pssst: Saya lupa nak beri hadiah untuk Ummi.. Ada tu.. Tak balut lagi.. So, redah jelah... Love your parents before them leave you..


Picture from: wehearit.com

No comments: