Monday, April 6, 2009

Sesuatu yang perlu difikirkan...

Saya tak bape ingat dapat mane entri ni tapi amat menarik untuk dikongsi bersama korang sume..

Kita bukan bertemu dengan orang yang salah, tetapi kita hakikatnya diberikan oleh Allah ilmu berharga yang tidak semua orang boleh merasakannya. Oleh itu bersyukur dan selalu bersangka baik kepada Allah.

Memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yang salah supaya kita dapat menjadi penilai yang baik.

Memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yang salah supaya kita sedar bahawa kita hanyalah makhluk yang sentiasa mengharapkan pertolongan ALLAH.

Memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yang salah supaya kita dapat KASIH SAYANG YANG TERBAIK, KHAS UNTUK DIRI KITA.

Memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yang salah supaya kita sedar bahawa ALLAH MAHA PEMURAH & PENYAYANG kerana mengingatkan kita bahawa dia bukanlah pilihan yang hebat untuk kita dan kehidupan kita pada masa depan.

Memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yang salah supaya kita dapat mengutip pengalaman yang tak semua orang berpeluang untuk mengalaminya.

Memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yang salah supaya kita jadi MANUSIA YANG HEBAT JIWANYA.

Memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yang salah supaya kita lebih faham bahawa CINTA YANG TERBAIK HANYA ADA BERSAMA ALLAH.

Memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yang salah supaya kita LEBIH MENGENALI KEHIDUPAN YANG TAK SELAMANYA KEKAL.

* Sesuatu yang terjadi itu pasti ada hikmahnya yang mungkin tak kita sedari..tapi sabar je lah dulu..Apa2 pun kita serahkan rasa hati ini kepada Allah s.w.t saja n family kita.. Cuba renungkan ayat ini "Boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu. Allah Maha Mengetahui, sedang kamu tidak mengetahui."(Surah: Al-Baqarah ayat 216)

No comments: